OBJAVLJENO 8.5.2019.
POZIV SVIM GRAĐANIMA U utorak, 14. svibnja, u Poduzetničkom inkubatoru Ivanec tribina o održivom gospodarenju otpadom

POZIV SVIM GRAĐANIMA U utorak, 14. svibnja, u Poduzetničkom inkubatoru Ivanec tribina o održivom gospodarenju otpadom

Pozivaju se građani s cijelog administrativnog područja grada Ivanca da se u utorak, 14. svibnja, odazovu tribini o održivom gospodarenju otpadom.

Tribina će se održati u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora na 2. katu poslovne zgrade u Nazorovoj 6, a počinje u 19 sati.

Riječ je o zadnjoj od ukupno 11 predviđenih tribina koje Grad Ivanec zajedno sa svojim partnerima za sve građane održava u sklopu EU projekta “Provedba programa izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom“.

Prema terminskom planu, deset tribina, kojima su bili obuhvaćeni građani svih 30 mjesnih odbora, održano je prošle godine, a sada slijedi završna, koja je namijenjena građanima s cijelog gradskog administrativnog područja.

Teme o kojima će se primarno govoriti jesu sprečavanje nastanka otpada, odvojeno prikupljanje otpada, ponovna uporaba otpada i kompostiranje.

Također, bit će izneseni i podaci o rezultatima primjene Odluke o pružanju javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada.

O navedenim temama govorit će vanjska stručna suradnica dr. sc. Lovorka Gotal Dmitrović te predstavnici Grada Ivanca i Ivkoma d.d.

Građani su pozvani da se aktivno uključe u rad skupa, da iznesu svoja dosadašnja pozitivna ili negativna iskustva vezana uz tematiku odlaganja i prikupljanja otpada te da mjerodavnima postave konkretna pitanja.

Ovaj projekt sufinancira se iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, posredstvom Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Podsjećamo, ukupno prihvatljivi troškovi ovoga projekta iznose 335.462,89, od čega je bespovratnih EU sredstava 285.143,44 kuna, dok ostatak od 50.319,45 kuna osigurava Grad Ivanec.

Povezani dokumenti

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.