OBJAVLJENO 6.5.2019.
DAN OTVORENIH VRATA EU PROJEKATA: Predavanja za učenike i mlade poduzetnike, tribina za građane (14. svibnja)

DAN OTVORENIH VRATA EU PROJEKATA: Predavanja za učenike i mlade poduzetnike, tribina za građane (14. svibnja)

Grad Ivanec se u suradnji s Poslovnom zonom Ivanec d.o.o. uključuje u nacionalnu kampanju koja se pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU od 9. do 19. svibnja u cijeloj Hrvatskoj provodi pod nazivom Dan otvorenih vrata EU projekata.

U cilju upoznavanja građana s projektima koji se provode u njihovu susjedstvu, a da oni možda za njih ni ne znaju, u sklopu ove manifestacije bit će predstavljeni uspješni projekti financirani EU sredstvima.

Grad  Ivanec i Poslovna zona svoje će Dane otvorenih vrata EU projekata održati u utorak, 14. svibnja, u konferencijskoj dvorani novog Poduzetničkog inkubatora u poslovnoj zgradi u Nazorovoj 6.

PROGRAM

11.00 – predavanje za učenike Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec: predstavljanje projekta „Obnove piramide na Ivančici“ (kao primjera dobre prakse)

  • prezentatori: HPD Ivančica Ivanec i Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove
  • predstavnici HPD-a Ivančica će za učenike održati i poučno predavanje na temu planinarstva i poticanja aktivnog života i sporta. Bit će riječi o planinarstvu kao načinu zdravog života, o planinarskoj tradiciji ivanečkoga kraja, planinarskoj etici i važnosti poštivanja pravila sigurnosti za vrijeme boravka na planini.

Predstavnici HPD-a izvest će i malu demonstraciju planinarskih vještina  i prikazati planinarsku opremu.

13.00 - predavanje „poslovnog anđela“ Davorina Štetnera „Kako osnovati i uspješno poslovati u start upu“

Predavanje je namijenjeno prvenstveno poduzetnicima početnicima i start upovima.

19.00 - tribina za građane o održivom gospodarenju otpadom ( u sklopu EU projekta Grada Ivanca “Provedba programa izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom“, zadnja od ukupno predviđenih 11 tribina)

  • prezentatori: dr. Lovorka Gotal Dmitrović, predstavnici Grada Ivanca i Ivkoma d.d.

Svojim sadržajem tribina će obuhvatiti tematiku sprečavanja nastanka otpada, odvojenog prikupljanja otpada, ponovne uporabe otpada te kompostiranja.

Podsjećamo, ukupno prihvatljivi troškovi EU projekta iznose 335.462,89, od čega je bespovratnih EU sredstava 285.143,44 kuna, dok ostatak od 50.319,45 kuna osigurava Grad Ivanec.

Povezani dokumenti

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.