OBJAVLJENO 4.10.2023.

SREDNJA ŠKOLA IVANEC Tribinom za učenike o gospodarenju otpadom Grad Ivanec završio projekt sufinanciran od strane Fonda za zaštitu okoliša

U Zelenoj učionici Srednje škole Ivanec jučer je za učenike četvrtih razreda – članove školske Ekološke grupe, održana tribina na temu održivog gospodarenja otpadom.

O tome je, na učenicima zanimljiv način, govorila stručnjakinja za pitanja zaštite okoliša Lovorka Gotal Dmitrović, izv. prof. na Sveučilištu Sjever. Grad Ivanec je zainteresiranim učenicima osigurao i nekoliko kloniranih mladica ivanečke lipe.

Tribini su prisustvovale i ravnateljica Srednje škole Ivanec Lidija Kozina, voditeljica Ekološke grupe  Marjana Šambar, savjetnica za zaštitu okoliša Grada Ivanca Marina Hudika i direktorica Poslovne zone Ivanec d.o.o. Lana Labaš.

Ovom tribinom Grad Ivanec ujedno je priveo kraju provedbu tematskog projekta čije mu je sufinanciranje odobreno od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost temeljem uspješne prijave na Javni poziv za sufinanciranje poticanja mjera odvojenog skupljanja komunalnog otpada.

Za vrijeme njegova trajanja održane su i tribine za građane te dvije tribine za učenike osnovnih škola.

Za potrebe njihova održavanja i senzibiliziranja ciljnih skupina za ovu problematiku, tiskani su i odgovarajući plakati. Tiskani su i letci o održivom gospodarenju otpadom za sve građane te su im dostavljeni uz račune za odvoz otpada od strane komunalnog poduzeća Ivkom d.d.

Za sve učenike osnovnih škola u Ivancu i Radovanu, uključujući i njihova područna odjeljenja, osigurane su informativne brošure, a jednako tako i za sve polaznike gradskih vrtića u Ivancu i Radovanu te privatnog vrtića Bambi.

S obzirom na važnost tematike zaštite okoliša i održivog gospodarenja otpadom, kao i na potrebu kontinuiranih edukacija građana i učenika, Grad Ivanec će sa sličnim projektima nastaviti i nadalje.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.