OBJAVLJENO 8.11.2022.

UDRUGA PEHARČEK Odvezena nova količina opasne ambalaže iz specijalnih kontejnera na  Vrhima i Lošcima

Iz specijalnih kontejnera za zbrinjavanje opasne ambalaže, koje je Udruga vinogradara i vinara Peharček iz Ivanca prije nekoliko godina postavila na dva vinogradarska lokaliteta (Vrhi i Lošci), danas je kamion tvrtke C.I.A.K. iz Zaboka preuzeo novu količinu ambalaže od raznih kemijskih sredstava kojima ivanečki vinogradari tijekom sezone tretiraju svoje vinograde, ali i druge ratarske kulture.

Riječ je o ambalaži od raznih pesticida, herbicida i fungicida koja se tretira kao opasan otpad.

-Ivanečki vinogradari dosta su revni i odgovorni u prikupljanju ove ambalaže i vidljivo je da sve manje ovakvog otpada završava u prirodi. Samim tim je postavljanje ovih specijalnih kontejnera ponovno potvrdilo svoju punu opravdanost – izvijestio je predsjednik Peharčeka Željko Đurin koji je danas s Krešimirom Friščićem i Josipom Uršulinom iza oba kontejnera prikupljenu ambalažu utovario u kamion C.I.A.K.-a, kojim je otpremljena na neškodljivo uklanjanje.

Podsjećamo, vakuumski zatvoreni kontejneri od 700 litara, dizajnirani tako da u okoliš ne ispuštaju ni sadržaj ni mirise, na spomenute vinogradarske lokacije postavljeni su u sklopu projekta financiranog iz Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah, iz kojeg su vinogradarima za nabavu kontejnera osigurana bespovratna sredstva.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.